Skip to main content

Energetische massage

Energetische massage

Een energetische massage bij Praktijk vanuit het hart is niet zomaar een massage. Deze vorm van energetische massage is door mijzelf ontwikkeld. Het is een massage waarbij ik eerst contact met jouw lichaam maak. Jouw lichaam vertelt mijn handen waar ik de energetische blokkade in jouw lichaam kan vinden. Door het verwijderen van deze blokkade kan de energie weer stromen. Het zorgt voor een diepe ontspanning en activeert zelf-healing van jouw lichaam.

Daar waar nodig is, wordt via mijn handen energie gegeven waardoor het energiesysteem positief wordt beïnvloed. Dit heeft weer effect op emotioneel niveau: klachten worden minder, omdat lichaam en geest weer in balans worden gebracht. Soms word ik hierbij ondersteund door gidsen of engelen.

Hoe werkt een Energetische massage?

Elke behandeling begint met een heerlijk warm voetbad met lavendel om eerst even bij te praten en te acclimatiseren. Na het voetbad droog ik je voeten af.

Tijdens de massage ga jij op je buik op de behandeltafel liggen. Je krijg een massagelaken over je heen die tijdens de massage jouw energie vasthoudt. Zo blijft het gebied wat niet gemasseerd wordt, bedekt en kan jouw energie bij je blijven terwijl je heerlijk ontspant.

Eenmaal op de behandeltafel maak ik met mijn handen contact met jouw lichaam. Tijdens de behandeling luister ik naar wat jouw lichaam mij vertelt; het vertelt mij namelijk waar het extra aandacht nodig heeft. Daar pas ik de behandeling op aan.

Dan begint de massage. Als je voor het eerst komt, zal ik tijdens de massage vertellen wat ik ga doen en wat ik voel. Uiteraard kunt je tijdens de behandeling ervoor kiezen gezellig te kletsen, maar ook om stil te genieten van de massage met rustige muziek op de achtergrond. Tijdens de behandeling kan het zijn dat we gebieden tegenkomen die pijnlijk zijn. Ik vraag je dan om rustig door te ademen. Alles wat ik los masseer (energetische ballast) haal ik via de armen of benen uit je lichaam.

Na de massage laat ik je even bijkomen op de tafel. We drinken een glas water en praten nog even na.

Maak een afspraak

Wanneer een energetische massage?

Een energetische massage is vooral geschikt als je last hebt van klachten als:

  • (chronische) vermoeidheid
  • spanningen
  • stress
  • rugpijn
  • hoofdpijn
  • spierpijn
  • een opgejaagd of onbestemd gevoel

Door deze massage worden de blokkades weggenomen en gaat de energie weer beter door je lichaam stromen. Hierdoor zal jij je gevoelens en emoties veel beter herkennen, erkennen en aanvaarden. Bijkomend voordeel is dat je lichaam sneller wordt gereinigd van blokkades.

Hoe lang duurt een energetische massage?

Standaard duurt deze massage 90 minuten, je kunt echter ook kiezen voor 60 minuten. Extra genieten is de luxe variant van 120 minuten. Hierbij wordt extra aandacht besteed aan buik, armen, handen, gezicht, bovenbenen, en voeten.

Wat gebeurt er de dagen na de massage?

Als je voor het eerst bent geweest, voel je de dag na de massage dat je een energetische massage hebt gehad. Je lichaam is geactiveerd om de balans te herstellen. De helende energie doet zijn werk nog ongeveer 2 weken door.
2 à 3 dagen na de energetische massage voelt je lichaam weer als herboren. Er zullen meerdere behandelingen nodig zijn om alle energieblokkades op te ruimen en je lichaam weer in balans te brengen.

Hoe vaak kan ik een energetische massage nemen?

Mijn advies om te zorgen dat de behandeling goed aanslaat, is om te starten met 4 weken achter elkaar 1 behandeling per week. Daarna bouwen we het af naar 1 behandeling in de 6 à 7 weken. Ook deze massage werkt preventief. Zie het als een onderhoud van je lichaam. De hoeveelheid energetische massages die jij nodig hebt, is afhankelijk van jouw klachten en wensen. De meeste mensen komen nadat hun klachten verminderd of weg zijn nog regelmatig voor een “onderhoudsmassage”.

Maak een afspraak

"Jouw lichaam is de tempel waar jij in mag verblijven tijdens het verblijf op onze moeder aarde."