Skip to main content

Sisline thee

Wat is Sisline thee en waar komt het vandaan?

De Latijnse naam is Lippia Multiflora Chevalier en die komt in heel West-Afrika voor. Het is een in het wild groeiende éénstengelige plant. De plant groeit alleen gedurende de regenperiode. Die start in juni en loopt door tot oktober. Eind september ontwikkelen de bloemen zich. Dit zijn kleine gele bolletjes die vol zitten met zaadjes. De plant creëert zijn eigen veld door de vallende zaadjes en ondergronds door de wortelstokken die na het afsnijden van de stengels blijven zitten. Na de bloeitijd (eind oktober) wordt de plant geplukt. De hele stengel wordt afgesneden en daarna gedroogd. Vervolgens worden de bladeren geritst en op de lokale markten verkocht. Dit is de handel van de vrouwen. Na de regentijd wordt ze gesnoeid en in bundels gedroogd. Daarna worden de bladeren gerist en bewaard of verkocht.

De Afrikanen hebben al eeuwen lang een traditie in het gebruik van deze thee. Hun traditie is dat ze ’s morgens heel veel bladeren koken in een hoeveelheid water, daar een sterke thee van zetten en drinken met een flinke lading suiker en poedermelk. Ze krijgen dan een vitamine stoot voor de gehele dag om op te teren.

Een heerkijk geurende thee.

De plant verspreidt een krachtige en frisse geur, die zo verleidelijk is dat je er steeds met je neus boven wilt hangen. Als je er thee van zet geurt de thee net zoals de bladeren ruiken en dan smaakt deze thee op z’n best.

In Afrika is de thee een zogenaamde Busch thee en wordt daar ook wel Healer Herb genoemd omdat het zo’n gezonde werking heeft.

Helende werking

Behalve dat de thee lekker fris is, heeft de thee de volgende werking op ons lichaam:

  • het is ontsteking remmend
  • beschermd tegen overgevoelig tandvlees
  • is weerstand verhogend
  • voorkomt blaasontsteking
  • heeft een vocht afdrijvende- reinigende- en bacteriële werende werking.

Sislinethee is verkrijgbaar bij Praktijk vanuit het hart in papieren zakken van 50 gram.

Praktijk vanuit het hart is een verkooppunt voor Sisline-Thee.nl

"Breng je lichaam in balans en hou het in balans."