Skip to main content

Zwangerschapsmassage

Wat houdt een zwangerschapsmassage in?

Een zwangerschapsmassage is een massage die jou en je kindje rust brengt. Een zwangerschap brengt veel veranderingen en drukte met zich mee. Graag zorg ik ervoor dat je even kunt genieten van het moment. Tijdens de massage besteed ik extra aandacht aan de delen die tijdens de zwangerschap worden belast. Maar natuurlijk vergeten we – behalve je buik – ook de andere delen van je lichaam niet.

Speciaal voor jou

Mocht jij specifieke wensen hebben (want elke zwangerschap is weer anders), dan pas ik graag de zwangerschapsmassage aan jouw situatie aan. De massage voer ik op een zachte- en rustige manier uit om te veel stimulatie van de bloedsomloop en hormoonsysteem te voorkomen. Ook houden we rekening met het vermijden van bepaalde drukpunten. Na de massage ben je lekker ontspannen en kun je er weer helemaal tegenaan.

Wat kun je verwachten?

De zwangerschapsmassage vindt voor het grootste deel plaats in zijligging. Ik maak hierbij gebruik van een kussen om je been te ondersteunen. Zo ligt je buik lekker vrij en kun jij optimaal van de massage genieten. Als de ligging van het kindje het toelaat, kunnen we de massage eindigen in rugligging, zodat we nog extra aandacht aan je nek en schouders kunnen besteden.

Omdat ik de zwangerschapsmassage met zorg en met rust uitvoer, kun je tijdens je hele zwangerschap van deze massage in zijligging genieten. Ook als je net zwanger bent kan ik een zwangerschapsmassage doen om jou en je kindje alle zorg te bieden die nodig is.

Heb je last van specifieke lichamelijke klachten? Geef dat dan even door, dan hou ik daar rekening mee.

Maak een afspraak

Waarom een zwangerschapsmassage

Tijdens de zwangerschap kun je last krijgen van de zogenaamde zwangerschapsverschijnselen: vermoeidheid, last van je rug, nek of bekken, minder goed slapen, spataderen, vasthouden van vocht, etc. Dit kan allemaal voor stress in je lichaam zorgen, wat natuurlijk weer niet goed is voor je baby. Een zwangerschapsmassage kan helpen om deze klachten te verminderen en je rustiger te voelen waardoor je je makkelijk kunt ontspannen, ook tijdens de bevalling.

Voordelen van een zwangerschapsmassage

  • Het helpt je ontspannen, je hoofd en lichaam komen helemaal tot rust.
  • Het ondersteunt je herstel en het gezond functioneren van je lichaam: je hartslag wordt rustig, je ademhaling verdiept en je bloedsomloop verbetert, waardoor er meer zuurstofrijk bloed naar je organen en je baby gaat.
  • Het kan rugklachten, bekkenpijn en beenkrampen verlichten.
  • Het vermindert de aanmaak van stresshormonen en verbetert de aanmaak van ‘gelukshormonen’, waardoor je je kalmer, blijer en lekker in je vel voelt.
  • Het helpt je beter en dieper te slapen.
  • Je brein en lichaam leren zich makkelijk te ontspannen, wat je kan helpen om ook bij de bevalling goed te ontspannen en ‘uit je hoofd’ te gaan.
  • Je baby profiteert mee van al deze voordelen en je kunt makkelijk contact maken.
Maak een afspraak