Skip to main content

klankschaalmassage

Wat is een klankschaalmassage?

Een klankschaal- ontspanningsmassage is een zacht helende massage die diepe ontspanning geeft aan geest en lichaam. De klank en trilling van klankschalen hebben een diepgaande invloed op je lichaam en kunnen de eigen trilling en frequentie van het lichaam helpen herstellen. Hierdoor kunnen lichamelijke en geestelijke problemen opgelost worden. Deze vorm van massage kan heel goed in combinatie met andere behandelingen gegeven worden.

Hoe verloopt een klankschaalmassage?

Tijdens de behandeling lig je in kleding op de massagetafel. Er worden klankschalen op en om je lichaam geplaatst die zachtjes worden aangeslagen met een klopper. Je mag heerlijk ontspannen. Als je merkt dat je wat slaperig wordt, dan geef je daar gewoon aan toe.

Klankschalen hebben een klank die rijk is aan meerdere tonen. Wanneer de schaal op je staat, dan werken de klanktrillingen dankzij de trilling door in je lichaam. Ook wanneer je slaperig bent. Hierdoor ontvangen je lichaamscellen een zachte innerlijke massage. Je ervaart rust. Je hoeft nergens aan te denken, nergens naartoe.

Maak een afspraak

Ons lichaam bestaat voor ± 70% uit water, waardoor trillingen prachtig door het gehele lichaam worden opgenomen. Wanneer we klankschalen op het lichaam plaatsen en deze aanslaan met een klopper, dan beweegt het water in je. Hierdoor ontstaat een zachte massage die zorgt voor algehele diepe ontspanning. Soms worden hierdoor emoties losgelaten of herinneringen opgeroepen.

Door de klanktrillingen worden alle lichaamscellen op een fijne en subtiele manier ontdaan van eventuele blokkades en worden er afvalstoffen losgemaakt. Klankschalen werken van nature harmoniserend en zuiverend waardoor jij weer in contact met jouw lichaam komt. Je voelt je nadien weer als herboren.
De trillingen die in ons lichaam ontstaan werken lang, soms wel enige dagen, door in ons lichaam. Hierdoor stelt het ons in staat om beter in balans te komen en het zelf genezend vermogen van het lichaam te versterken.

Wat doet een klankschaal massage met het lichaam?

  • Diepgaande ontspanning
  • Meer rust en balans tussen lichaam en geest
  • Meer energie
  • Betere nachtrust
  • Makkelijker loslaten van blokkades en spanningen
  • Verbeterde concentratie

Een klankschaalmassage wordt niet gegevens als jij last hebt van:
Hartkwalen (pacemaker!), hersenletsel, epilepsie, kanker, evenwichtsstoornissen of bij overdraagbare aandoeningen.

Maak een afspraak

"Je ervaart rust. Je hoeft nergens aan te denken, nergens naartoe."