Oorkaarstherapie


De oorkaarsen therapie vindt zijn oorsprong bij de Hopi Indianen in Zuid Amerika .

Oorkaarsen bestaan uit zuivere bijenwas vermengd met geneeskrachtige kruiden en linnen. Biosun oorkaars is een zuiver natuurproduct, dat aan zware kwaliteitseisen voldoet. Een behandeling met oorkaarsen bevorderen de doorbloeding en lymfestroom in oren, keel, neus- en bijholten.

Ze werken in op de diep in het oor liggende reflexzones, het trommelvlies, het middenoor en het evenwichtsorgaan.

Wat zijn oorkaarsen?

De holle kaars wordt gemaakt van zuiver natuurlijk katoenen linnen, gedrenkt in 100 % natuurlijke bijenwas, waarin fijngestampte traditionele indiaanse kruiden worden vermengd, waaronder salie, kamille en johanneskruid. Binnenin de kaars zit onderaan een speciale filter, die voorkomt dat verbrandingsresten en was in het oor druppelt. Al deze ingrediënten staan garant voor een veilig en kwalitatief hoogstaand product.
Biosun oorkaarsen zijn officieel gekeurd en beschikken over een CE toelatingsnummer.

Wat is het effect van een Oorkaarsbehandeling?

Oorkaarsen werken lichaamszuiverend. Een lichte onderdruk in de oorkaars en een trilling van de stijgende lucht, te danken aan de natuurlijke beweging van de vlam, geven een lichte massage van het trommelvlies.

Weldadig gevoel

Deze lichamelijke prikkel wordt bijna onmiddellijk na het aanwenden beschreven als een weldadig gevoel, druk en pijnverminderend, vooral in hoofd en oorgebied.

De oorkaarsbehandeling kan spontaan een vrijere neusademhaling en een betergeurvermogen tot gevolg hebben, ook bij een tot dan toe verstopte neus.

In de praktijk ervaart ieder persoon een oorkaars behandeling op zijn of haar eigen manier. Alleen de behandelde persoon kan voor zichzelf uitmaken welke effect de oorkaarsbehandeling op hem of haar heeft. Het effect is dan ook moeilijk te beschrijven omdat ieder mens anders is het gevoel en effect verschillen per persoon. Daarnaast hangt de werking ook nog af van neven zaken als de omgeving, de gemoedstoestand van de persoon en zijn gevoeligheid.
De sfeer die de plaats van de behandeling uitstraalt is enorm belangrijk voor een optimaal effect. Iedereen ervaart een oorkaarsbehandeling als rustgevend en waardeert de pure ontspanning die het geeft.

Afspraak maken

Indicatie Oorkaarsbehandeling?

 • Hoofdpijn, migraine;
 • Nervositeit, stress;
 • Slaapproblemen;
 • Oorpijn, oorsuizing en oortinteling;
 • Neus-, voorhoofd-, bijholten-  en/of keelontstekingen;
 • Verkoudheid, loopneus;
 • Het losmaken en verwijderen van  oorsmeer (pijnloos alternatief voor  het oorspuiten).

Contra indicatie Oorkaarsbehandeling?

 • geperforeerd trommelvlies;
 • implantaten van de  middenoorbeentjes;
 • acute oorontstekingen;
 • huidaandoeningen van oor  en gehoorgang;
 • epilepsie.

Hoe gaat een behandeling in zijn werk? 

In de behandelkamer wordt er gezorgd voor een prettige sfeer, die o.a. bereikt wordt door sfeerverlichting en het gebruik maken van etherische oliën. Op de achtergrond klinkt op verzoek rustgevende muziek.
Je neemt plaats op een behandeltafel en gaat zo ontspannen mogelijk op je zij liggen met het hoofd op een kussen.

Eerst wordt bekeken of het oor geen belemmeringen heeft voor een behandeling. Je krijgt een handdoek over je kleding heen om je kleding tegen eventuele asresten te beschermen.
De kaars is aan een kant gekenmerkt. De andere kant van de kaars wordt aangestoken. De kaars wordt met het niet brandende gedeelte, zachtjes, met een licht draaiende beweging in het oor gebracht. Daarna wordt deze losjes rechtop vastgehouden. Tijdens het branden van de oorkaars hoort je een ruisend of knisperend geluid en voelt een weldadige warmte, rust en gevoel van ontspanning. Eén oorkaars brandt 10 tot 12 minuten.

Als beide oren behandeld zijn, word je even met rust gelaten. Daarna vind er een lichte massage van de lymfebanen in de nek, de streek om het oor, de wangen en het voorhoofd plaats. Dit stimuleert het uitscheiden van de afvalstoffen.

Hoelang duurt een behandeling?

Een oorkaarsbehandeling duurt ongeveer 45 minuten.